пʼятниця, 10 березня 2023 р.

Борітеся – поборете! Вам Бог помагає

Тараса Шевченка справедливо можна назвати легендарним пророком на всі часи, адже його «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає» звучало на Революції Гідності (2013-2014 рр.) і лунає в окопах незламної України під час повномасштабної війни.

9 березня 2023 року класних авдиторіях Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 проводились цікаві пізнавальні квести, заходи щодо пізнання Шевченка як особистості цікавої, різнобічної, всеосяжної.

Учні 6-их класів брали участь у «розпаковці» персоналії: по черзі діставали з коробки реквізити, пов’язані із біографією Шевченка (Псалтир, колесо, вуглики, кобза) та мислили, яка роль цих предметів, чи яка історія в житті автора з ними трапилася. Пізніше малювали ілюстрації до однієї з улюблених поезій нашого Тараса, а кінцівкою послужила нам пісня, яку разом співали усі (до речі без жодної репетиції) – «Думи, думи мої думи, лихо мені з вами…»

Учні 7-их класів пізнавали маловідомі факти з життя Кобзаря у вигляді історій успіху методом сторітелінгу, оскільки хотілося розповісти про нашого Шеву не як про дідугана в шапці, а як про амбітну людину, яка попри життєві виклики досягнула успіху. Цікавим для учнів була виставка Олександра Грехова «Квантовий Шевченко», що дало змогу учням зрозуміти, яким різним може бути Тарас Григорович. Спробували семикласники розширити знання про Григоровича цікавою грою «Правда – Фейк» і збагнули, що хоч як це банально звучить, але в школі варто спробувати показати не тільки «забронзовілого» Шевченка, а живого чоловіка, який не цурався веселощів, захоплювався і помилявся, проте залишався великим. ПАМ’ЯТАЄМО ТЕБЕ, ТАРАСЕ!!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар