понеділок, 1 травня 2023 р.

Майбутні айтівці підкорюють нові вершини: Всеукраїнська онлайн-олімпіада "ІТ2023"

30 квітня 2023 року за структурою IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій відбулася Всеукраїнська онлайн олімпіада "ІТ2023", яка об’єднала 77 переможців ІІІ етапу з усієї України .

Олімпіада проведена в онлайн режимі із забезпеченням дотримання правил академічної доброчесності. Над організацією ІТ2023 працювали авторський колектив та журі IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Львівську область представляли шестеро школярів, які за результатами відбірково-тренувальних зборів були заявлені на участь у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій 2022-2023 навчального року. Четверо з них- зі школи під Ратушею. Це - десятикласники Гаврих Юрій, Шурман Олег та дев’ятикласники Глова Семен та Гуль Григорій.

Старшокласники розуміли, наскільки важливою для них є участь у змаганнях Всеукраїнського рівня, тому наполегливо готувались до фінального етапу. Десятки нестандартних задач, розв’язаних під час підготовки як індивідуально, так і в команді, не були марними. Запропоновані на олімпіаді завдання базувалися на вмінні швидко опрацьовувати великі набори інформації та знаходити ефективні рішення. Це –створення інтерактивних моделей реальних процесів, аналіз та візуалізація даних. Під час олімпіади, розв’язуючи креативні задачі, школярі мали можливість випробувати свої сили, оцінити рівень знань і можливостей. Приємно, що кожен з них почувався впевнено, оскільки мав достатній багаж знань та навичок.

Досвід, здобутий у цих змаганнях, стане в нагоді старшокласникам, допоможе розвинути такі важливі навички, як лідерство та ефективне вирішення проблем, правильно зорієнтуватися у виборі майбутньої професії.

Хлопці з нетерпінням очікують результатів олімпіади.




Немає коментарів:

Дописати коментар