понеділок, 1 травня 2023 р.

#STEMтиждень_spring2023: Рослини не говорять, а їх мовчання оживає змінами

Біологія – це завжди цікаво. Здобувачі освіти 6-х класів Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ст №2, вивчаючи ботаніку, працювали над створенням практичного STEM кейсу. Разом із вчителем С. Манько спланували свою роботу, яка передбачала, як індивідуальні так і командні завдання та завчасної підготували матеріали для виготовлення моделей рослин.
Тема «Різноманітність рослин» дала можливість ознайомитися з багатьма видами рослин. Ми крок за кроком плідно працювали над реалізацією нашого плану ідей і зараз детально розкажемо вам про виконану нами роботу.
Наша мета розвинути дослідницькі та винахідницькі навички учнів проявилася вже з перших уроків. Представників мохоподібних на урок принесли учні 6-Б класу та розповіли про середовище, в якому полюбляє рости мох, цікаві факти про його зовнішню будову та їх користь в природі та в житті людини.
Хвощ польовий росте в нашій місцевості, діти бачили його при спостережені за природою та коли допомагали батькам на городі, тому з легкістю виконали завдання та створили модель (Хвощ польовий: 1 - весняний пагін; 2 - літній пагін).
Голонасінні рослини ростуть в наших садибах, лісах, але виміряти довжину хвої чи шишки різних видів рослин цього класу було захопливо.
Шестикласники можуть створювати моделі не тільки фізичні, але і віртуальні за допомогою гри Minecraft . Діти проявили свої вміння конструювати шишки навіть в розрізі, захоплююся роботами своїх учнів і тішуся їхніми успіхами.
Покритонасінні рослини також не залишилися поза увагою юних біологів, адже насінина… Де і як вона утворюється? Квітка – така різна, і так багато про неї можна дізнатися, спостерігаючи за різними видами рослин.
Більше наших робіт в наступному дописі. P.S. ми дуже старалися, тому чекаємо на ваші вподобайки


Немає коментарів:

Дописати коментар