четвер, 11 травня 2023 р.

Підкорюємо європейські вершини

З радістю повідомляю про перемогу наших учнів у конкурсі "Місцеві європейські кладовища як джерело до вивчення локальної історії"! 11 05 2023 року відбулася церемонія підбиття підсумків конкурсу, участь в якому взяли понад 105 учасників з різних країн, зокрема, Грузія, Угорщина, Латвія, Молдова, Польща, Словаччина, Україна.

Не зважаючи на високий рівень конкурсних робіт, короткометражний фільм «Невгамовний біль сердець», над яким працювали дев’ятикласник Дмитро Манько та семикласник Богдан Могила під керівництвом наставників: вчителя історії Могили Ірини Петрівни та вчителів інформатики Манька Андрія Івановича та Манько Стефанії Володимирівни був відзначений. Грошова подарункова карта для придбання електронного обладнання для школи на суму 150 євро - достойна нагорода.

Цей конкурс вимагав від учасників проведення дослідження давніх кладовищ нашої місцевості. 
Переможці продемонстрували наполегливу працю, яка включала в себе історичні дослідження про померлих, їхні родини та трагічні події, що відбувалися у той час, коли вони жили. Аналіз документів, відвідування кладовищ та зустрічі з очевидцями трагічних подій другої світової війни лягли в основу фільму. Учасники проєкту зібрали велику кількість цікавої та цінної інформації про місто Яворів та його мешканців у минулому.

Перемога наших учнів в цьому конкурсі є заслуженим визнанням їхньої праці та знань. Ми щиро вітаємо їх і бажаємо подальших успіхів у майбутньому! Висловлюємо щиру вдячність координатору проєкту в межах України Андрію Кошельнику  за надані рекомендації. Пан Андрій нині захищає Україну на фронті.




Немає коментарів:

Дописати коментар